Prednosti modularne letne kuhinje pred klasično letno kuhinjo

Kuhinje na prostem so odličen način za deljenje dragocenega časa z družino in prijatelji. Možnost, da se ob kuhanju še izredno zabavamo, pa je neprecenljiva.

Modularne letne kuhinje postajajo zadnje čase vse bolj priljubljene, ker omogočajo sestavljanje popolne kuhinje po vaših željah in potrebah, hkrati pa so znane kot investicija, ki dolgo služi svojemu namenu. V sledečem zapisu boste izvedeli kakšne so prednosti modularnih letnih kuhinj v primerjavi s klasičnimi zidanimi in lesenimi letnimi kuhinjami.

1. Modularnost omogoča, da se letna kuhinja prilagodi vašim potrebam, željam in prostoru (majhni ali veliki terasi oz. vrtu)

Modularna zasnova letne kuhinje pomeni, da je letna kuhinja sestavljena iz različnih modulov enakih dimenzij, ki so med seboj sestavljivi in jih je mogoče zložiti v celoto po lastni izbiri. En modul lahko vsebuje pomivalno korito, drugi kuhalno ploščo ali žar, tretji pa na primer prostor za shranjevanje vseh potrebnih pripomočkov in zgoraj pult.

Glavna prednost pred klasičnimi letnimi kuhinjami je ravno ta, da je module možno kombinirati po vašem okusu, upoštevajoč vaše potrebe in nenazadnje prostorske omejitve. Morda žar že imate in si želite le preprost pult s pomivalnim koritom in prostorom za shranjevanje. Morda vam je všeč kuhinja v obliki črke L. Ali pa dolga in ravna, v obliki otoka s stranskim in barskim pultom, kjer je dovolj prostora, da lahko pri pripravi hrane sodelujejo vsi družinski člani.

Ravno zaradi modularne zasnove so takšne letne kuhinje primerne tako za vrtove, terase, kot balkone in prostorsko omejene prostore.

2. Postavitev modularne letne kuhinje je izjemno preprosta

Velikokrat se zgodi, da pride urejanje zunanje okolice, terase in vrta na vrsto nekoliko pozneje, saj proti koncu investicije že zmanjkuje sredstev. Tako morajo nekateri projekti, ki niso nujni, malo počakati. Primer tega so ravno letne kuhinje. Ko pride do tega, da bi lahko idejo o postavitvi letne kuhinje prenesli v realizacijo, lahko vznikne kar nekaj vprašanj, kot npr. kje bomo našli primerne strokovnjake, od zidarja, tesarja, krovca, kamnoseka.

Pri strankah opazimo, da se jim pogosto poraja skrb tudi glede organizacije samega projekta, potrebnih priključkov, razporejanja strokovnjakov in časovnega poteka projekta.

V takšnih primerih je modularna letna kuhinja prava rešitev, saj je njena postavitev, za razliko od klasične zidane letne kuhinje, res enostavna. Koordinacija, organizacija in nadzor izvedbe projekta niso potrebni, saj modularno letno kuhinjo za vas v celoti postavi naša ekipa.

Potrebna je samo odločitev o izbranih modulih, obliki postavitve (na primer v obliki otoka, črke L ali kotno), barvi in dodatkih, za vse ostalo poskrbimo mi.

3. Postavitev celotne modularne letne kuhinje traja le dan ali dva

Modularna letna kuhinja se običajno v celoti postavi v dnevu ali dveh. Izredno hitra postavitev je možna zato, ker je večina modulov že vnaprej izdelanih in jih je potrebno na licu mesta le še povezati v celoto. Od ideje za postavitev letne kuhinje do izvedbe tako poteče čim manj časa.

4. Modularno letno kuhinjo lahko sčasoma nadgradimo

Včasih ob nekajkratni uporabi letne kuhinje ugotovimo, da nam nekaj zares manjka, da bi bilo delo lažje in hitrejše. Ugotovimo lahko, da bi nam zelo prav prišla dodatna odlagalna površina, ali pa več prostora za shranjevanje kuhinjskih pripomočkov, da jih ne potrebujemo za vsako uporabo premikati iz notranje v letno kuhinjo. Naše potrebe in želje se spreminjajo. Modularna letna kuhinja je s tega vidika izjemno uporabna, ker nam omogoča, da jo sčasoma dopolnimo, spremenimo, nadgradimo bodisi z dodatnimi elementi ali dodatki.

Če želite svojo teraso ali vrt nadgraditi z modularno letno kuhinjo vas vabimo, da si ogledate našo ponudbo modularnih letnih kuhinj ali nas kontaktirate preko e-maila: hello@chefdejardin.com ali spodnjega gumba.

Pošljite povpraševanje