Pogosta vprašanja

Sistemi senčenja

Glavna razlika je v materialu iz katerega je izdelana streha pergole.

Bioklimatska ali lamelna pergola ima streho sestavljeno iz vrtljivih aluminijastih lamel, ki prilagajajo intenzivnost senčenja s spreminjanjem kota preko daljinskega upravljanja. V sončnem vremenu bioklimatska pergola nudi senco in zračenje, v primeru dežja pa skozi zaprte lamele ne prepušča niti kapljice vode. Celotna konstrukcija in streha je odporna na vse vremenske vplive – sonce, dež, sneg in veter.

Streha platnene pergole je izdelana iz pomičnega vodo-odbojnega platna, ki se lahko popolnoma odpre ali zapre. Ko je pergola odprta nudi odlično prezračevanje, segretje terase in svetlobo. V primeru deževnega vremena pa zaprta pergola pomeni streho nad glavo in nemoteno bivanje na prostem. Zaradi enostavnejše strehe je prednost platnene pergole cenovna dostopnost. Skupno obema pergolama je daljinsko upravljanje strehe (lamel ali platna), močna in vzdržljiva konstrukcija v vsakem vremenu, skrito odtekanje dežja znotraj stebrov in namestitev dodatkov, kot so LED luči ali stranski zip screen roloji.

Več tehničnih podrobnosti o naših izdelkih najdete na chefdejardin.com.

Voda odteka po skritem, integriranem odtočnem kanalu v nosilcih in stebrih, izteka pa pri dnu ali ob strani stebra.

Da, pri zaprtih lamelah oziroma odprtem platnu je pergola 100% vodotesna.

Kakšno snežno obremenitev prenaša bioklimatska pergola je odvisno od konfiguracije in dimenzije pergole, v povprečju je to približno 250 kg/m2.

Prednost naših bioklimatskih pergol je ravno v tem, da pozimi lamel ni potrebno odpirati/pripreti, ampak lahko brezskrbno ostanejo zaprte. Naše bioklimatske pergole so namreč testirane tudi v nordijskih državah, kjer je količina snega bistvena večja kot v Sloveniji. Priporočamo pa pazljivost pri odpiranju lamel v primeru, da so sprijete zaradi zmrzali – takrat je nujno, da se odtalijo pred odpiranjem.

Zložljiva pergola Vivia in platnena pergola Olivia sta dva tipa pergol, ki nudita možnost popolnega odprtja ali zaprtja pomične strehe preko daljinskega upravljanja. Streha se lahko odpre do 80% celotne površine.

Da. Daljinsko se upravlja tako bioklimatska pergola Bellavie, pri kateri se aluminijaste lamele vrtijo med 0 in 135 stopinjami, kot zložljiva pergola Vivia, kjer se aluminijaste lamele zložijo in odprejo v celoti. Tudi platneni pergoli Olivia se pomična streha iz vodo-odbojnega platna pomika s pomočjo brezžičnega daljinca.

Pergole so izdelane iz aluminija in nerjavečega jekla, ki ne rjavita. Poleg tega so dodatno zaščitene s slojem prašnega barvanja.

Tako pri pergolah kot nadstreških ponujamo širok izbor dodatne opreme. Najpogosteje se stranke odločajo za stranska zip screen senčila, vgradnjo LED luči in senzorja za dež in veter na pergoli. Z dodanim senzorjem se lamele ob dežju avtomatsko zaprejo, ob močnem vetru pa odprejo in tako preprečijo poškodbo.

Z zaprtjem stranskega dela pergole ali nadstreška z zip screen senčili se v hladnejših mesecih pravzaprav zaščitite pred vetrom, v toplejših mesecih pa ustvarite dodatno zaščito pred soncem, poleg tega pa si zagotovite večjo zasebnost.

Trudimo se, da zagotovimo čim krajši rok dobave. Običajno montaža pergole poteka 4 – 6 tednov od potrjenih tehničnih detajlov in naročila oz. plačila prvega avansa.

Po poslanem povpraševanju vam pripravimo ponudbo. Sledi ogled, ki ga opravijo naši strokovnjaki z ustrezno izobrazbo (inženirji gradbeništva ali strojništva) in izkušnjami, da vam lahko svetujejo najbolj optimalno rešitev glede na vašo situacijo, objekt in želje ter opravijo meritve. Po zaključnem usklajevanju se ponudbo potrdi z avansnim plačilom. Ob naročilu se plača 50% avansa, 40% avansa 5 dni pred montažo, 10% pa po montaži v 7 dneh.

Običajno za postavitev pergole ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja.

Da, betonski temelji so obvezni za sidranje konstrukcije pergole v tla. Same dimenzije sprojektirajo naši tehnologi pri izmerah na objektu.

Nudimo 5-letno jamstvo na motor in konstrukcijo pergole ter 2-letno jamstvo na elektronsko opremo.

Vprašanje o ceni je daleč najpogosteje zastavljeno in odgovor nam je pogosto težko natančno določiti iz večih razlogov. Prvi je ta, da so vsi produkti senčenja narejeni popolnoma po meri, v razponu nekaj metrov do zelo velikih površin. Brez poznavanja velikosti ni mogoče podati natančne cene. Druga spremenljivka je izbor pergole ali nadstreška, saj imamo v ponudbi kar nekaj različnih vrst pergol in nadstreškov. Tretja spremenljivka so izbrani dodatki (LED razsvetljava, stransko senčenje z zip screen roloji, itd.).

Nadalje je potrebno oceniti pogoje oziroma tip montaže, na primer nagnjena tla, konzolno vpenjanje, kotna montaža, itd. Oceniti je potrebno vse značilnosti in morebitne izzive. Za primer, za namestitev pergole v sedmem nadstropju bloka bo cena drugačna od namestitve v pritličju hiše z vrtom.

Najboljši način za realno oceno stroška investicije je torej, da se obrnete na nas in pripravili vam bomo neobvezujočo, brezplačno ponudbo. Kontaktne podatke najdete tukaj.

Letne kuhinje

Modularna kuhinja Hola je v celoti izdelana iz nerjavečega jekla (inox) in kot že samo ime pove, je korozijsko odporen. Prav tako je odporen proti UV-žarkom, dežju in vsem vremenskim vplivom ter znan kot primeren za dolgotrajno uporabo na prostem.

Letna kuhinja Ciao je v celoti izdelana iz pocinkanega in prašno barvanega jekla, kar zagotavlja dvojno zaščito pred korozijo in omogoča dolgo življenjsko dobo.

Da. Pri obeh linijah letnih kuhinj (Ciao ali Hola) je možno naročiti kuhinjo brez kuhalne plošče oz. kuhalnega modula. Ker se želimo približati vašim potrebam enako velja za ostale elemente in module.

Vgrajena delovna površina je tehnični kamen Atlas Plan, ki ga odlikuje izjemno majhna poroznost, kar pomeni enostavno čiščenje z vodo. Hkrati je kamen znan kot izjemno trden in visoko odporen na udarce, praske, vročino, mraz in UV-žarke. Prav tako se kovinsko ogrodje letne kuhinje enostavno očisti z vodo in po potrebi z neagresivnimi čistili ali milom.

Bistvena razlika pri zunanjih kuhinjah Hola in Ciao je v materialu iz katerega je kuhinja izdelana in strukturi kuhinje.

Vsi elementi modularne kuhinje Hola so izdelani iz nerjavečega jekla oziroma inoxa, medtem ko so elementi letne kuhinje Ciao izdelani iz pocinkanega in prašno barvanega jekla. Obe kontrukciji zagotavljata zaščito proti koroziji in vsem vremenskim vplivom ter dolgo življenjsko dobo.

Druga bistvena razlika je struktura letnih kuhinj. Modularna kuhinja Hola je sestavljena iz več modulov (osnovni, delovni, kuhalni, pomivalni, stranski in barski modul), ki se lahko poljubno zlagajo med sabo. Osnova je torej spodnji osnovni modul, ki je namenjen shranjevanju pripomočkov. Z dodajanjem modulov v dolžino levo ali desno (z osnovnim in/ali stranskim modulom) ali v širino (barski modul) se kuhinja oblikuje v ravno, v obliki črke L ali kotno kuhinjo. Nad osnovnim modulom pa po želji izberete modul brez elementov (delovna površina) ali z elementi (kuhalna plošča in pomivalno korito s pipo).

  • Nastavljivost po višini
  • Barvna izbira konstrukcije po celotni RAL lestvici
  • Možnost kombinacije z lesom, dodatkov LED luči
  • Optimalna uporabnost in praktičnost
  • Pozornost na detajlih – čiste linije, robovi in skriti vijaki
  • Možnost prilagoditve po meri
  • Možnost izbire zgornjih elementov (pomivalno korito s pipo, kuhalna plošča, delovna površina)
  • Proizvedeni sta v celoti v naši proizvodnji v Sloveniji

Več si lahko pogledate na strani letne kuhinje.

Smetarniki

Smetarnik Vigo je izdelan iz pocinkanega in prašno barvanega jekla, kar zagotavlja dvojno zaščito proti koroziji, odpornost na vse vremenske vplive in dolgotrajno uporabnost.

Dostop in polnjenje zabojnikov je preprosto zaradi inovativnega sistema nagiba.

Več si lahko pogledate na strani smetarniki.

Pohištvo in dodatki

Da, zaradi lastne proizvodnje lahko dimenzije kovinskega regala Olie (dolžina, širina in višina) prilagodimo individualno po vaših željah.

Police kovinskega regala Olie so lahko izdelane iz lesa, kamna ali kovine.

Za dodatek topline in naraven videz lahko kovinsko ogrodje kombiniramo z lesenimi ploščami. Uporabljamo vrste lesa, ki so znane kot obstojne, odporne in trajne v zunanjem okolju (teak, cumaru, ipe, angelim, sibirski macesen).

Plošče so lahko izdelane tudi iz tehničnega kamna. Uporabljamo tehnični kamen Atlas Plan, ki je kompozit porcelana, keramike in kremena. Zaradi izjemne trdnosti je visoko odporen na udarce, praske, vročino, mraz, UV žarke, hkrati pa ga je zaradi izredno majhne poroznosti enostavno čistiti.

Tretja možnost pa je polica iz prašno barvane kovine po izboru barve iz RAL lestvice.

Več si lahko pogledate na strani pohištvo in dodatki.

Niste našli iskanega odgovora?

Postavite nam vprašanje